Brazílski Milánčania vybojovali bod na Nou Campe

14.09.2011 Celý región

BARCELONA 14. septembra (WEBNOVINY) - Dvaja brazílski legionári vo farbách talianskeho futbalového klubu AC Miláno Alexandre Pato a Thiago Silva sa postarali o remízu 2:2 na štadióne FC Barcelona v šlágri utorňajšieho programu Ligy majstrov 2011/2012.

Skóre duelu na Nou Campe otvoril už v 24. sekunde zakončením individuálnej akcie Pato. Bol to piaty najrýchlejší gól v novodobej histórii kontinentálneho pohára číslo jeden od roku 1992.

"Ani Usain Bolt by ho nezastavil. Chcel by som, aby aj moji hráči boli takí rýchli," komentoval úvodný presný zásah kouč Barcelončanov Pep Guardiola. O vyrovnanie sa postaral Pedro Rodríguez, ktorý vyťažil z drzosti Lionela Messiho. Fenomenálny Argentníčan "nedal dýchať" obrane súpera, v pokutovom území vybojoval loptu v obkľúčení troch protihráčov a poslal ju Pedrovi, ten už nemal problém skórovať.

O vedenie "blaugranas" sa postaral krásnou strelou z priameho kopu David Villa. Futbalisti Barcelony mali hru pod kontrolou, loptu na kopačkách takmer počas 70 percent času stretnutia, ale v závere zostali šokovaní, keď na rohový kop Clarenca Seedorfa najvyššie vyskočil Thiago Silva a hlavičkou zariadil konečnú deľbu bodov. Brazílsky stopér skóroval v nadstavenom čase.

Keď dostanete gól v nadstavenom čase, sami si pripadáte hlúpo. Musíme sa z toho čo najskôr spamätať, tvrdo na sebe pracovať a pokúsiť sa zvíťaziť už v nasledujúcom zápasebrazílsky obranca FC Barcelona Daniel Alves

Pre Barcelončanov to bol druhý nerozhodný výsledok 2:2 v priebehu niekoľkých dní. V domácej dlhodobej súťaži remizovali v sobotu aj s Realom Sociedad San Sebastián. Milánčania môžu byť s výsledkom na Nou Campe spokojní, keďže vyťažili z minima maximum. "Rossoneri" mali v dueli dve šance a obidve sa skončili gólom, a to v ich drese nenastúpila najväčšia hviezda - Zlatan Ibrahimovič.

Švédsky kanonier sa zranil na pondelňajšom tréningu. Na druhej strane nemohol kouč FC Barcelona Pep Guardiola rátať s dvojicou stopérov Carles Puyol - Gerard Piqué.

Prvý z nich nastúpil až v 67. min, keď vystriedal Seydoua Keitu. Pre Puyola to bol prvý súťažný zápas od júnovej operácie ľavého kolena. Barcelončania v utorok prišli o stredopoliara Andrésa Iniestu, ktorý si poranil stehenný sval a doba jeho návratu do súťažného diania sa odhaduje na štyri týždne.

"Niektoré veci sa obrátili proti nám. Mne nezostáva nič iné, len zagratulovať AC Miláno a zvlášť Patovi," doplnil Guardiola. "FC Barcelona je stále najlepším tímom na svete, ale aj tento klub môže niekedy remizovať. Preto je futbal taký krásny, lebo niekedy prehráte, aj keď si to nezaslúžite a inokedy zvíťazíte bez toho, aby ste si to zaslúžili," nechal sa počuť kormidelník milánskeho AC Massimiliano Allegri.

FC Barcelona - AC Miláno 2:2 (1:1)
Bar 2-2 Mil by goalsarenaorg
 

Vyberte región